Anında Bilgi Alın!
Eğitim Danışma Hattı : 0506 587 93 87
WhatsApp Hattı : 0506 587 93 87
thumbnail

Uzaktan Eğitim Avantajları Neler?

Uzaktan eğitim, bir sınıfa katılmak yerine online olarak ders almanızdır, zamanı verimli kullanmak ve paranızı tasarruf etmek açısından çok faydalı olabilir. Ele alacağımız avantajlar sırasıyla; zaman avantajı, konum avantajı, teknoloji avantajı.


Zaman


İster bir gece mesaisinde fabrika çalışanı olun, isterseniz de deniz de bir kaptan. İhtiyacınız olan tek şey bir internet ağı. O da günümüzde ulaşılabilirlik açısından adeta oksijenin üst sürümü. Yapmanız gereken tek şey boş zamanınızı yakalayıp, eğitim zamanınızı sizin belirlemeniz. Eğitimimi istediğim saatte alırım bunun belirleyicisi ben olmak istiyorum diyenler için cazip bu konu hakkında bir fikri olmayanlar içinde belki de en motive edici unsurlardan biri de bu. 


Bir kişi kaç yaşında olursa olsun online eğitimle kolayca bir şeyler öğrenebilir. Ders notlarını indirebilir. Bu da zaman kaybetmeden hızlı öğrenmesini sağlar. Ayrıca zayıf hafızalı olanlar veya sürekli bilgilerini tazelemek isteyenler için ders tekrar videoları bulunur. Bunlara da istedikleri zaman erişebilirler.


Online eğitimin en büyük avantajlarından biri de çalışma durumunuza göre kolaylık sunmasıdır. Eğer ailenizle ilgili sorumluluklarınız varsa yine size çok faydalı olacaktır. Tam zamanlı işlerde çalışanlar için ise online eğitim her zaman fayda sağlar.


Online eğitim ayrıca iş hayatında yer alan profesyonellerin, iş insanlarının ve üniversite öğretim görevlilerinin işine çok yarar. Çünkü işlerinden izin almak zorunda kalmadan kendilerini geliştirebilirler.


Konum


Bir şeyleri öğrenmek için mekân sıkıntısı, x kuşağı ve y kuşağı için ciddi problemlerdi. Öyle ki uzaktan eğitim ile mesafe problemi ortadan kalkıyor; yetişemeyeceğiniz için gitmediğiniz dersleri ve param boşa gidiyor diye çektiğiniz vicdan azabını düşünün. Dahası bir sınıfa hapsolmaktan kurtuluyorsunuz. Ayağınıza gelen dersler ile işten izin almak, okul derslerinden fırsat bulamamak ya da çocuğu kime bırakacağım şimdi? gibi problemlerle karşılaşmıyorsunuz. Konfor alanınızda önünde çayınız, kahveniz ve tam konsantrasyon halinizle eğitim alma lüksüne sahip oluyorsunuz. Bütün bunlar eğitimcilerin günümüzde dahi tartışmış olduğu ''sınıf ortamı stresi'' kavramı böylece ortadan kalkıyor.


Her gün bir üniversite kampüsüne ya da bir dershaneye veya bir kursa gitmenize gerek yok. Bunun yerine evinizde veya ofisinizde konfor alanınızdan çıkmadan online eğitim alabilirisiniz. Maddi yetersizlikler, ailevi sorumluluklar, sağlık sebepleri gibi çeşitli nedenlerle eğitimlere katılamayan insanlar var. Hatta her gün uzun ya da kısa mesafelerle yol kat etmeye gücü yetmeyen çok sayıda insan var. Artık online eğitimden faydalanabiliyor ve evde öğrenebiliyorlar.


Herhangi bir örgün eğitime giderken yaşadığınız trafik sorunu online eğitimde yaşanmaz. Ayrıca başka sorumlulukları olan ya da evde çocuğu olan kişiler için de uygundur. Çünkü devam zorunluluğu olan bir derse gidebilmek için çocuğunu başka birine bırakmak zorunda kalmaktan da kurtulacaktır.


Sınıf ortamında çekinen, rahatsız olan veya ileri yaşta olduğu için katılmakta tereddüt eden kişiler için online eğitim önemli bir avantajdır. Ayrıca eğitmenden başka kimseyle iletişimde olmadıkları için de içe dönük insanlar için de tercih sebebidir. 


Farklı ülkelerde veya şehirlerde yaşayanlar için örgün eğitime göre daha uygun bir alternatiftir. İyi ve kaliteli bir eğitim olanağı bulamayan öğrenciler de bundan faydalanabilir.  Öğrencilerin dünyanın her yerinden katılabileceği bir online eğitim platformu kendilerini geliştirmeleri için bir avantajdır.


Artılara bakacak olursak online eğitim, belirli kariyer yollarında daha hızlı ilerleme gibi sınıf eğitimlerinin sunmadığı birçok fayda sağlayabilir.



Teknolojik Avantajı Nedir?


Teknolojik imkânlar sayesinde zengin görsel ve işitsel tasarımlar eğitimi çekici hale getirmekte ve öğrenmeyi kolaylaştırmaktadır. Öğrenenin kontrol edebildiği hatta seçebildiği yardımcı ders unsurları öğrenme ve kavrama hızını artırmaktadır. Canlı derslerle eş zamanlı etkileşim sayesinde parmak kaldırıp görülmemek doğru cevabı söyleyip duyulmamaktan kurtuluyorsunuz. Eğitimi alan fikri anında iletebilmekte ve aynı kanaldan eş zamanlı cevap alabilmekte veyahut bir fikre katkıda bulunabilmekte veya eğitmeni farklı açılarda bilgi vermesi için yönlendirebilmektedir. Kayıttan video izlendiğinde bile kontrol eğitimi alanın elinde olmaktadır. Bir tıkla durdurulabilen videolar not alıp devam edebilme ve anlaşılmayan yerin tekrar edilebilmesine olanak sağlamaktadır. Öğrenme ortamı görsel ve işitsel bilişim kolaylıkları ile desteklendiğinde eğitilen ile öğrenme arasındaki etkileşim üst düzeylere çekilebildiği görüşü eğitim bilimciler tarafından da desteklenmektedir.


Diğer avantajlarından bahsetmek gerekirse, sınıf ortamında sizden uzak olan materyallerin sizinle baş başa kalması da bulunması da paha biçilemez bir fırsat. Tahtayı göremedim, notu alamadım sıkıntısı yok. Dersi mi kaçırdınız? Kayıtları tekrar izleme şansı da bulabiliyorsunuz. Bu durum dersi pekiştirmeniz için de katkı sağlıyor. Üstelik eğitmeninize özel bir mesaj ile soracağınız tüm soruları da kalabalık önünde sormanın gerginliğinden kurtuluyorsunuz. Bunun yanı sıra sizinle aynı eğitimi alacak olan farklı coğrafyalardan, kültürlerden ve yaş aralıklarından insanlarla konuşma fırsatı bulabiliyorsunuz. Böylece aldığınız eğitim hakkındaki fikirleriniz gelişiyor. Bunu da almış olduğunuz eğitimin avantajı olarak değerlendirebilirsiniz. Bir diğer avantajı ise özellikle spesifik bir konuda geleneksel eğitim ile alınan diplomalar el yakan cinsten. Fakat uzaktan eğitim ile almış olduğunuz diplomalar genel, özel ayırt etmeksizin hem alan ve tercih çokluğu açısından hem de ciddi anlamda çok daha ucuz olmasıyla fark yaratmaktadır. Bunun sebebi eğitimin kalitesizliğinden değil, alışılagelmiş bir eğitim modeli olmayışındandır.


Online öğrenimde eğitimin odağında bireyin bulunmasının da faydaları bulunmaktadır. Birey odaklı bir eğitim ile bireylerin sorumluluk anlayışı gelişmekte ve kişisel gelişim açısından olumlu sonuçlar elde edildiği görülmektedir. Son olarak bazı noktalarda dikkatli olmanız gerektiğini vurgulamam gerektiğini düşünüyorum. Her bireyin öğrenme yöntemi aynı olmayabilir ve online eğitimde aradığı tatmini bulamayabilir bu nedenle öncelikle bireyin kendisinin eğitim alırken nelerden hoşlandığını nelerin gerçekten onu motive ettiğini bilmesi gerekmektedir. İkinci aşamada online eğitimden (e-learning) yararlanmak istediğinizde alacağınız eğitim ne olursa olsun güvenilir kuruluş olarak inkauzem.com'u tercih edebilirsiniz. Kurum seçerken eğitmen kalitesinin de önemli bir etken olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Doğru bir kurum seçtikten sonra bunun gerçekten verimli olmasını istiyorsanız geleneksel eğitim modelinde olduğu gibi ciddiye almanız ve çalışmanız gerekmektedir.


  • share:
image

İnka Uzem Akademi'nin güçlü eğitim kadrosu ve online kursları ile başarıyı yakalayın!

image
whatsApp icon